Gør virksomheden salgsklar - selvom den ikke skal sælges

Depositphotos_64752399_xl-2015.jpg

Vi ved præcis hvordan en køber eller en investor vil vurdere din virksomhed. Vi ved derfor også hvilke tiltag, du kan gøre allerede nu, der vil øge værdien af virksomheden.

Lad os bistå dig med at gøre de rigtige ting allerede nu - så står du markant bedre når du på et tidspunkt beslutter at sætte virksomheden til salg.

Virksomheden bør altid være i god form

Du har sikkert hørt det et utal af gange; “virksomheden skal altid være i god form og klar til salg”. I virkelighedens verden er det bare markant nemmere sagt end gjort. Der er mange andre ting der skal fokuseres på - herunder den daglige drift.

Men ikke desto mindre så er det sandt - altså det med at virksomheden altid skal være salgsklar. Pludselig kan køberen banke på døren eller pludselig kan sygdom eller uheld kræve at processen igangsættes. Pludselig kan ejeren og virksomheden stå i den situation, at virksomheden skal vurderes i den nuværende stand.

“Det kæmpestore uindfriede potentiale” er ikke meget værd i en virksomhedshandel. Ligeledes er det dyrt ikke at have styr på ansættelseskontrakter, samarbejdsaftaler og tilladelserne fra det offentlige. Det store overskud der forsvandt på “ikke driftsrelevante omkostninger” bliver svært at forsvare i forhandlingerne.

Der er ting man kan forklare og retfærdiggøre i dialogen med køber - men der er også ting køber ikke med rimelighed kan forventes at skulle anerkende og acceptere.

Mængden af risici har direkte effekt på prisen

Målet med en virksomhedshandel er at både køber og sælger får en god og fair handel. Det kræver en ærlig og vel struktureret proces hvor der er både åbenhed og rimelighed i alt hvad der gøres.

Egentlig er det ikke så svært at blive enige om værdien af virksomheden - ej heller betingelserne i en transaktion. Dette vel at mærke når vi først er blevet enige om nedenstående fire ting:

  • hvordan ser resultaterne reelt ud for de seneste 3-5 år

  • hvilken værdi har aktiverne

  • hvordan vil omsætning, omkostninger og resultat udvikle sig i indeværende og kommende år

  • hvilke risici er der for køber forbundet med prognosen for de kommende år

At få et klart billede af historikken kræver mere end bare en online-adgang til Erhvervsstyrelsen. Oftest skal der normaliseres hvilket kan betyde at der reelt har været skabt en markant højere eller lavere indtjening end hvad tallene umiddelbart viser. Jo mere styr der er på virksomheden - og jo færre ting der skal "forklares" - jo bedre.

Gør alt det rigtige - allerede nu

Faqtum tilbyder en proces hvor vi hjælper dig med at optimere værdien af din virksomhed. Det er en proces du kan gennemføre helt uagtet om du ønsker at sælge nu, om et par år eller aldrig. Processen kræver en indsats fra din side - men det bliver til en bedre timeløn end alt hvad du ellers foretager dig.

  • Vi udarbejder en vurdering af din virksomheds værdi netop nu

  • Vi mødes 5-6 gange de næste 12 måneder

  • Vi fortæller dig præcis hvilke tiltag du skal fokusere på - og i hvilken rækkefølge

  • Vi fortæller dig værdi-effekten af de aftalte tiltag

  • Vi opdaterer vurderingen af din virksomhed efter 12 måneders forløb

Kontakt Senior rådgiver Claus Vittrup på cvp@faqtumma.dk eller på 20 75 72 63 hvis du ønsker en dialog om ovenstående proces.