Mange købere til få sælgere...

I første kvartal af 2019 er der i Europa blevet handlet virksomheder for DKK 1.110 milliarder. Det er 30% mindre end samme periode i 2018. Der er i første kvartal af 2019 registreret 2.600 handler på tværs af Europa. Det er et fald på 10% i forhold til 2018.

Det er ikke mangel på købere eller likviditet der er årsagen til opbremsningen. Det er alene manglende salgsemner der er årsagen.

Der er fortsat meget stor likviditet og mange købere - både arbejdende industrielle/strategiske og finansielle - i markedet. Til gengæld er der længere og længere mellem de attraktive opkøbsmuligheder.

sold out stamp.jpg

Det betyder at der oftest er mange interesserede købere i spil når virksomheder sættes til salg. Det betyder også at flere og flere købere igangsætter en aktiv købsproces frem for at vente på at de mest egnede selskaber sættes aktivt til salg.