Undervurder ikke den "arbejdende køber"

Der er mange købere i markedet. Aviserne skriver oftest om de "strategiske købere" - altså virksomheder der køber andre virksomheder. Disse udgør naturligvis også langt størstedelen af de købere der ender med at gennemføre opkøb.

Men der er også andre købergrupper - en af disse er de "arbejdende købere". Med fare for at kønsdiskriminere kan vi hos Faqtum tegne et ret præcist billede af denne køber:

Vi møder en pæn og veluddannet mand i midten/slutningen af 40'erne. Han er leder på højt niveau i en større dansk eller international virksomhed. Børnene er ved at være i en alder hvor der er mere fritid. Marathonløbet, Ironman konkurrencen eller deltagelsen i "La Marmotte" er vel gennemført. Hustruen har godt gang i sin egen karriere og der er lidt guld på kistebunden.

For denne type køber er drømmen om egen virksomhed stor. At få foden under eget bord er det næste store mål og der investeres gerne penge og 20 år i at udvikle den helt rigtige virksomhed.

Første skridt på denne rejse er at finde det rette match mellem køber og virksomhed. Køber vil oftest fokusere på handelsvirksomheder eller måske fremstillingsvirksomheder der har eget produktsortiment. Det er i denne type virksomheder køber bedst vil kunne bruge sine erfaringer som leder og sit handelstalent som købmand. Virksomheder hvor den nuværende ejer er specialist vil ofte fravælges i første omgang.

Næste skridt er at finansiere et køb af den rette virksomhed. Der vil oftest være tale om en "fuld overtagelse" og et "clean cut" idet den "arbejdende køber" skal overtage den rolle, og tilhørende gage, som den nuværende ejer har. Vores erfaring er, at den arbejdende køber, ved hjælp ef egne midler, netværk, Vækstfonden og en god bankforbindelse, kan få finansieret selv ret store transaktioner. I enkelte tilfælde er det en mindre grad af sælgerfinansiering der får regnestykket til at gå op.

Vi tager den "arbejdende køber" meget seriøst og har de seneste år haft fornøjelsen af, at arbejde sammen med seriøse "arbejdende købere" i flere omgange. Det betyder, at vi både har deltaget i opkøb sammen med "arbejdende købere" samt solgt virksomheder til samme købergruppe.